Terugblik kerstactie

Het was koud op de kerstmarkt, passend bij deze tijd van het jaar. Naast een normale kraam mochten we de partytent van de OASE naast de kraam neerzetten. Nu konden we gemakkelijk koffiemelk uitdelen of mensen even naar de tent lokken. Er is veel chocolademelk uitgedeeld, met name aan het koor wat ’s-middags op het Raadhuisplein optrad.

We hadden veel materiaal uit te delen:  de bekende Elisabethbodes met een inlegvel van de kerstdiensten, waxinelichtjes met de tekst : “Jezus = Kerst: Licht Liefde Leven Ik wil het altijd aan jou geven.”, een kaart met de afbeelding van het doek , het bekende geboortekaartje over de geboorte van de Here Jezus en andere foldertjes over kerst en het evangelie. We hebben een doek met het thema “Jezus, het Licht van de Wereld”achter de kaam gespannen. Het doek werd beschenen door een bouwlamp zodat het echt als een blikvanger fungeerde.

De OASE was de hele dag open. Dat was fijn om even een kopje koffie of soep te halen en op te warmen. Met dank aan de OASE dat dit altijd mogelijk is.

De kerstactie mogen we best als geslaagd noemen. De opkomst kwam traag opgang, maar na twaalven werd het duidelijk drukker. We hebben veel materiaal uit kunnen delen, korte gesprekjes gevoerd. Sommigen hadden wat langere gesprekken o.a. met mensen die ze eerder ontmoet hebben.

De kerstsamenzang was pas om 15.50 uur. De opkomst was gering, maar we hebben ons warm gezongen. De kerstliederen werden begeleid door een keyboard speler. Ds. Priem praatte de liederen aan elkaar en heeft een korte kerstboodschap uitgesproken.

Druk met het versieren van de partytent.
Het publiek ka nu komen.
Er werden veel waxinelichtjes uitgedeeld.
Gesprekken voeren.
Ook het knutselwerkje vond zijn aftrek bij de kinderen.
De warme chocolademelk vond gretig aftrek bij het koor.
De kerstsamenzang op het Raadhuisplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *