Terugblik Kerstactie 16 december 2023

Het was koud en miezerig weer op de kerstmarkt, passend bij deze tijd van het jaar. ‘s-Morgens waren de bezoekersaantallen nog gering maar zo rond het middaguur werd het redelijk druk.

Het thema van de kerstactie was “Jezus , de Heiland van de wereld”. We hadden hierbij een spandoek laten drukken met de volgende afbeelding:

En de volgende tekst:

De Geest van de Heer rust op Mij, want Hij heeft Mij gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft Hij Mij gezonden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan blinden het herstel van hun zicht, om onderdrukten hun vrijheid te geven, om een genadejaar van de Heer uit te roepen.

Lucas 4: 18,19

Sommige passanten namen echt even de tijd om de tekst goed te lezen. Een mevrouw riep uit: “Hé, dat is mijn dooptekst”. We stonde weer voor de OASE, een bekende plek. Mensen die niks met onze kerstactie te maken wilden hebben, liepen met boog  voor de kraam langs of hielde hun blik  strak vooruit. We hadden veel materiaal om uit te delen: Elisabethbodes, kerstkaart met dezelfde afbeelding als op de poster, hartenkaarsjes met kaartje en geboorte kaartjes (restant van vorige kerstactie). Voor meer geïnteresseerde mensen hadden we het boekje “Waarom Kerst” van Wilkien v.d. Kamp om uit te delen. Naast onze kraam hadden we de partytent opgesteld. Van hieruit deelden we chocolademelk uit.

’s-Middags  trad het gospelkoor “Inspiration” uit Harderwijk op . Samen met de aanwezigen hebben we kerstliederen gezongen.  Fokke Hessels praatte de liederen aan elkaar en heeft een korte kerstboodschap uitgesproken.

Al met al was het een geslaagde kerstactie: er zijn veel gesprekjes gevoerd, er is veel materiaal uitgedeeld en het optreden van het koor en de samenzang was goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *