Terugblik Paasaktie 30 maart 2024

Het was zaterdag redelijk weer. Op bepaalde momenten scheen zelfs het zonnetje. Zoals gebruikelijk stonden we voor de OASE. Als thema hadden we gekozen “Jezus leeft! En jij dan…?”Annet Meester heeft een mooi schilderij gemaakt, wat goed bij dit thema paste.

Hiervan hebben wij een spandoek gemaakt, een paaskaart met een korte uitleg over het paasevangelie en een klein kaartje met uitspraken van Jezus. De kaartjes werden uitgedeeld met een zakje met twee anemonenbolletjes.

Op het spandoek stond nog de volgende tekst afgebeeld:

Jezus zegt:

“Ik ben de Weg,

de Waarheid

en het Leven.”

En ook:

Wie in Mij gelooft zal leven, ook al is hij gestorven.”

(Joh. 14: 6a, Joh. 11: 25b)

Op de kaart stond nog de volgende tekst afgebeeld:

Pasen

Jezus zegt: “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven” (Joh. 14:6a).

En ook : “Wie in Mij gelooft zal leven, ook al is hij gestorven” (Joh 11:25b).

En Jezus kon dat zeggen, omdat Hij de dood in ging, om ons het eeuwige leven te laten binnengaan.

Dat leven hebben we dus volledig aan Hem te danken, die ons zo lief heeft, dat Hij de straf, die op ons lag, op zich nam.

Als we ook zo willen leven, moeten we Jezus volgen.

Jezus volgen, betekent eeuwig leven!

Daarom: Jezus leeft! En jij dan…”?

Verder hadden we nog Elisabeths en een kleine brochure over de betekenis van Pasen. Voor de kinderen hadden we een mooie kleurplaat. Al met al genoeg materiaal om uit te delen. De kaartjes met de bloembolletjes was het gemakkelijkst om uit te delen. Mensen vinden dit in eerste instantie wel leuk. De bedoeling is dan natuurlijk dat de tekst wordt gelezen en er verder over wordt nagedacht. Terwijl je probeert iets uit te delen heb je soms een kort gesprekje. Sommigen hebben gesprekken gehad met meer inhoud. Deze zijn erg waardevol. Veel passanten zijn echter niet geïnteresseerd om iets te ontvangen.

Om 15.00 uur was er de samenzang.voor de Immanuëlkerk. De spreker was deze keer Joshua van de Evangelie Gemeente. Hij heeft het evangelie op een duidelijke manier uitgelegd. Hij legde met name uit dat de Here Jezus door zijn dood en opstanding de kloof tussen God en mensen had overbrugd. De samenzang werd deze keer begeleid door een bandje met twee zangeressen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *